Rijschool Obdam Auto (B)

Auto (B)

Direct regelen bij het CBR

Machtiging regelen - bij het CBR - Rijschool nummer  19 76 R5

Gezondheidsverklaring - bij het CBR

THEORIE EXAMEN PLANNEN - bij het CBR

Vanaf 16,5 jaar mag je al rijles nemen voor de auto. De autorijlessen vinden plaats op de momenten dat het jou het beste uitkomt. De reguliere opleiding houdt in dat je al vanaf 1 á 2 keer per week kan lessen, de rijlessen duren 1,5 of 2 uur . Tijdens de opleiding word een opleidingskaart bij gehouden zodat er duidelijk kan worden bepaald wat jouw voortgang is en waar tijdens de rijlessen nog aan moet worden gewerkt.

Vanaf 17 jaar mag je al praktijkexamen doen voor de auto. Slaag je, dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Meer informatie over begeleid rijden, kijk hiervoor op 2toDrive

Theorie

Voor meer informatie voor de Theorie, kijk hier bij de online zelfstudie mogelijkheden, of vraag ernaar bij de instructeur in de auto.

Machtig de rijschool

Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je de rijschool natuurlijk wel toestemming geven. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:

Open deze link; Machtiging CBR en vul hier door middel van je DigiD ons rijschool nummer in 19 76 R5

Na het invullen van het rijschoolnummer ontvang je zelf een bevestiging mail van het CBR.

Daarna kan je Toets of Praktijkexamen in overleg met de instructeur worden ingepland.

Het is voor ons niet langer mogelijk om een Gezondheidsverklaring in te dienen voor onze kandidaten. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn of haar gezondheidsgegevens. Door zelf de Gezondheidsverklaring in te vullen, denkt een kandidaat bewuster na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk.
Iedereen kan snel en gemakkelijk zelf de Gezondheidsverklaring digitaal invullen en indienen via Mijn CBR.

Indien de vragenlijst is ingevuld en één of meer vragen met een ‘JA’ is/zijn beantwoord, zal het CBR een nader onderzoek instellen. Dit onderzoek neemt minimaal 6 weken in beslag. Pas nadat het onderzoek positief is afgerond kan een aanvraag voor een praktijkexamen worden ingediend.

Auto rijbewijs (B)

Image

Aanhanger rijbewijs (BE)

Image