Aanhanger rijbewijs (BE)

Direct regelen bij het CBR

Machtiging regelen - bij het CBR - rijschool nummer 19 76 R5

Gezondheidsverklaring - bij het CBR

In veel gevallen zit je met een grotere aanhanger al snel op het maximale trekgewicht van de auto of op het maximale gewicht van de combinatie auto met aanhanger van 3500 kg.

Zeker bij het vervoeren van een boot, paardentrailer of caravan is het BE rijbewijs vaak vereist.

Met de dagopleiding kun je in 1 dag het BE rijbewijs halen!

Het is voor ons niet langer mogelijk om een Gezondheidsverklaring in te dienen voor onze kandidaten. Dit heeft het CBR besloten, omdat iedereen zélf verantwoordelijk is voor zijn of haar gezondheidsgegevens. Door zelf de Gezondheidsverklaring in te vullen, denkt een kandidaat bewuster na over de vragen over zijn gezondheid. Bovendien zijn deze gegevens persoonlijk en zeer vertrouwelijk.

Iedereen kan snel en gemakkelijk zelf de Gezondheidsverklaring digitaal invullen en indienen via Mijn CBR.

Indien de vragenlijst is ingevuld en één of meer vragen met een ‘JA’ is/zijn beantwoord, zal het CBR een nader onderzoek instellen. Dit onderzoek neemt minimaal 6 weken in beslag. Pas nadat het onderzoek positief is afgerond kan een aanvraag voor een praktijkexamen worden ingediend.

Machtig de rijschool

Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je de rijschool natuurlijk wel toestemming geven. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:

Open deze link; Machtiging CBR en vul hier door middel van je DigiD ons rijschool nummer in 19 76 R5
Na het invullen van het rijschoolnummer ontvang je zelf een bevestiging mail van het CBR.
Daarna kan je Toets of Praktijkexamen in overleg met de instructeur worden ingepland.

Wanneer is een BE rijbewijs noodzakelijk

Om te weten welk rijbewijs u nodig hebt om een aanhangwagen of caravan te trekken, is de toegestane maximum-massa (tmm) van een voertuig van belang. De tmm van een auto of een aanhangwagen wordt vastgesteld door de fabrikant en staat (nog) niet altijd op het kentekenbewijs. De tmm komt ongeveer overeen met de optelsom van het gewicht van de auto en het laadvermogen. De tmm van auto’s en aanhangers is eventueel op te vragen bij de RDW. Ook kan de tmm worden gevonden op typeplaatjes die op of in voertuigen zijn aangebracht.

Gewone personenauto’s hebben óók een tmm. Vraag de tmm van uw personenauto na bij de RDW, zoek ernaar op typeplaatjes of raadpleeg het instructieboekje. De toegestane maximum-massa van voertuigen is bepalend voor het juiste rijbewijs en daarmee dus ook voor de voorwaarden die in de verzekeringspolis van de auto staan.

Met behulp van onderstaand schema kunt u bepalen welk rijbewijs u nodig hebt om een caravan te trekken:

rijschoolopmeer stroomdiagram be

Een andere eis waarop u moet letten is hoeveel uw auto mag trekken. Het maximale trekgewicht kunt u vinden op uw kentekenbewijs.

Adresgegevens

Rijschool Opmeer
De Veken 2 b
1716 KE  Opmeer

Tel: 0226-426068
Mob: 06-54980471

E-mail: info@rijschoolopmeer.nl

Hoi! Klik op de link Rijschool Opmeer om te chatten via WhatsApp of stuur een e-mail naar info@rijschoolopmeer.nl

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page